17 Şubat 2013 Pazar

Nuh, Put, Şeytan ve Kurtuluş



Asrın cümlesini (ifşasını) Ayhan Eralp yazdı:

“Putlarımın kaidesine La İlahe İllallah yazacağım”.

Bu cümle de, problemi çözen talebenin aldığı zevk ve heyecanı görmek mümkün.

Problem, “nasıl kandırıyorlardı”. İz sürerek, dirsek çürüterek, kalem tüketerek çözmüş Eralp Hoca.

İnsanları kandırmanın en kolay yolunu bulmuş. Kaideler üstünde yükselen putlar, kişinin kendisini kandırmasını sağlayabilmesi için, beyinlerin şekillendirilmiş, tek düzeleşmiş hallerinin, en kolay düzeltilmesi yoludur. Zaten herkesin putu kendine değil midir?

Sanıyorlar ki, cahiliye döneminde şekerlerden yapılan, önce tapınılan sonra acıkınca da yenilen putlar hala yapılıyor ve işlevleri devam ediyor. İşlevlerinin devam ettiği bir gerçek. Ancak, şekilleri, yapılış serüveni değişti. Kullanılan metalar farklılaştı. Cahilliyenin hamur, çamur, şekerlerinin yerini şimdilerde para – pul, şan – şöhret, makam – mevki, ev, tarla, at, kat, yat… aldı. Şimdi put yapımında yardımcılarımızda çoğaldı. Örgütlendiler hatta. Her gün milyonlarca telefon mesajı ekranlarımıza düşüyor. Yok, şunu yaparız, yok, şöyle kazanırsınız, yok, sizin menfaatiniz için… kandırmacanın yollarını düşünüyorlar ve buluyorlar. İnsanları midelerinden, kıçlarından yakalayıp bağlıyorlar kendi yaptıkları putlara. Çoğunun kaidesinde de Ayhan Eralp’in cümlesi yazılı. Bunların içinde cennet vaadi bile var. Kesin, biletleri ayrılmış.

“Mağlup ve vakur kalbim
Yenilmedik henüz
Soluklanma
Az kaldı Nuh’un gemisine”

Aslında kurtuluş ümidi her an vardır, mesele ‘Nuh’un Gemisi’ni’ akıl edebilmede. Nasıl ki, şeytan putlarını her an sevk ediyorsa dünyada, bir Nuh’ta gemisini daima inşa etmekte, şeytana inat. Yolcularını, kurtuluşa azmedenleri bekler, sel baskınlarından kurtarmaya, helak olmaktan arındırmaya, şeytandan Hakk’a.

Gemide yer hazır.

Nuh bekler.

İhvan düşünür.

Haydi, herkes yerlerine, gemi ha kalktı, ha kalkacak.

Hû ile…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...