2 Şubat 2013 Cumartesi

Demokrasi mi?



Libya çetelerin eline kalmış, Mısır sıradan (adli) bir vakadan verilen idam cezalarının üzerinde kanlı çatışmalara girmiş, Suriye bir türlü dindirilemeyen kardeş çatışmalarının kucağına itilmiş, bu halde iken yandaş, liberal Şahin Alpay şu cümleyi yazabiliyor:

“Arap devrimleriyle birlikte siyasal İslam ile demokrasi arasındaki karşılıklı bağımlılık giderek güçleniyor. İkisinin birbirinden bağımsız olarak var olması artık mümkün değil.” (2.2.13-zaman)

Ne diyeyim, Allah sonumuzu hayır etsin!

Yuf sana Alpay. Hala devrim mi diyorsunuz… ne devrimi? Oralarda dünyaya hâkim olmak isteyen küresel çetelerin iktidar oyunundan başka bir (devrim) mi yapıldı?

Şu yalanlardan vazgeçin artık. Şu hadsiz, hesapsız ABD desteklemelerinden vazgeçin artık. Hakk’ı konuşmak bu kadar mı zor? Doğruyu söylemek bu kadar mı acı?

Veyl, veyl…

4 yorum:

  1. Bahr-ı Harabe:

    eyvallah hocam....

    O ülkelerin dağılmasına ön ayak olan ülke de bop projesine eş başkanlık yapan türkiyenin parmağı vardır.. Sionimin maşası olduk...
    Sözde yeni osmanlılaştırma tezgahları ile her yanımızda savaş ve karışıklık çıkarılıyor.. Türkiyeye bağlanmak için... Büyük türkiye yalan projesi için..

    önce balon gibi şişirecekler sonra da patlatacaklar türkiyeyi... Ve serv anlaşmasındaki plan ortaya çıkacak... Patlamış dağılmış topraklara da israel el koyacak BOP projesi gerçekleşecek.....

    YanıtlaSil
  2. Atila Göray:

    Sorun emperyalistlerin ne yaptığı değildir..Sorun İslam aleminin ne yaptığıdır.. Şahin Alpay gerçekten iyi bir konuya temas etmişler. Kendince emperyalizmin nasılda İslamın özellikle Sunni mezhebine bağlı olan insanların uyum içinde olduğunu belirtiyor.. Bundan haz aldığıda aşikar. Buradan ne çıkar? ne çıkmalı? Buradan islama inanan tüm insanların daha dikkatli olup emperyalizmin hizmetinden kaçınmlı sonucu çıkmalı..Çıkar..Artık İslam alemi gözünü açmalı ..Veya İslamla ilşkilerinin olmadığını emperyalizmin hizmetinde olanlar beyan etmeliler

    YanıtlaSil
  3. Mehmet Kınacı :

    Hak,hakikat mi dediniz????Şimdiki AYDIN Aydınlık kadar bile haberdar değil....
    Aydınlık bile bunlardan fersah fersah aydın!!!

    YanıtlaSil
  4. Mustafa Yeşilay :

    İslam alemi denilen devletlerin nüfustan başka hangi ağırlıkları var ki, emperyalizme kafa tutsunlar. Bütün müslümanların parasını islamın emirleri diyererek toplayıp, Emperyalistlerin bankalarına aktaran Suudiler hariç bütün ülkeler karışıklık içinde, Çoğu islam ülkelerinde çocuklar açlıktan ölüyor. Bazıları ise birbirlerini boğazlıyor. Emperyalist ülkelere zorunlu hizmetten nasıl kaçınacaklar. Onların, otomobilene, onların uçağına, motoruna,. bisikletine vs. biniyor, onların televizyonlarını seyrediyor, onların telefonlarıyla konuşuyor. Irak'ın, Suud'un petrollleri onların şirketlerince çıkarılıp pazarlanıyor. % 80 ini alıp götürüyorlar. Hangisiyle bu işi yapacaksanız. Yobazlık, bağnazlık, cehalet ilimin yerini almış. Kim gözünü açacak! İslamın en modern ülkesi ülkemize bir bakınız, ABD ile birlikte hareket ediyor! Unutmayalım biz kendimizi bilmezsek, haddimizi böyle bildirirler. Sahi, bütün bunların sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...