5 Mart 2012 Pazartesi

Suriye Oyununda Bir Safha


İlk Fatih Altaylı yazmış, ben atlamışım, sonradan haberim oldu, döndüm 22 Şubat tarihli HaberTürk gazetesine ve okudum. Suriye olayları hakkında; Önce, Esad, muhalefet ve ordu hakkında AB+D ağızlı bir yorum yaptıktan sonra kıyımlı mıyımlı şu haberi verir Altaylı;

“Suriye ordusundan ayrılan farklı rütbelerdeki 2500 asker, ilk kez organize bir şekilde bir araya geldi.

2500 kişilik grup kendilerine ‘Muaviye Tugayı’ adını verdi.

Ve ilk kez Esad’ın düzenli ordusu, karşısında küçükle olsa düzenli bir askeri güç görecek.

Elbette ki, 2500 kişilik bir ‘tugay’ın Suriye ordusu karşısında esamisi okunmaz. Ancak bu oluşum çok önemli. Çünkü böyle bir ‘muhalif ordu’ girişimi, Esad rejimini devirmek isteyenlerin destekleyeceği bir nüve olacak…”

İnternette şöyle bir gezindim. Konuya ilgi gösteren olmamış. Sadece bir yazı ile karşılaştım. Mehmet Bedri Gültekin yazmış, tarihi 28 Şubat.

Altaylı’nın haberini verdikten sonra, Muaviye hakkında kısa bir bilgi verir. “Hz. Ali’ye biat etmeyerek isyan eden ve Şam’da halifeliğini ilan kişidir, Sıffın Savaşı, Hakem Olayı ve oğlu Yezit’ten” bahseder.

Ve şu çok önemli soruyu sorar; “İslam tarihindeki en büyük bölünmenin sorumlusu ve Peygamber sülalesinin düşmanı bir kişinin adı ile savaşan birlikler oluşturmak ne anlama gelmektedir?

Muaviye Tugayı adı, iç savaş ilanıdır. Der.

‘Muaviye Tugayı’nın mucitleri ve kurucuları Atlantik ötesindedir.” Yargısını da belirtir.

Bir düşman bu kadar mı akıllı olur? Nasılda şeytanca buluşlar yapıyorlar? Tugaya verilen isim Müslümanların katline karar vermek gibi bir şey. Kardeş kavgasının fitiline ateş vurmak gibi bir şey. Suriye’nin etnik ve inanç haritası göz önüne alındığında, muhalif kuvvetlere bu adın verilmesi ile derin ve sonu gelmez kavgaların marşına basıldığı anlaşılır ki, oluk oluk kan akmasını istediklerini de düşünebiliriz. Ne sinsi bir oyun, ne kurnazca bir plan!..

Yazık ki, bu çetelere Türkiye’nin silah verdiği, eğitiminin Türk askerleri tarafından verildiği dünya basınında dillendirilmektedir.

Suriye ve Suriye Halkı bizim düşmanımız değildir, bilakis dostumuzdur. Öyleyse, Türkiye Hükümetine düşen bir an önce bu çeteleri desteklemekten vazgeçerek, Hakk’ı gözeten, Hakk’ı söyleyen politikalara dönmesidir. Suriye Yönetiminin değiştirilmesi, Esad’ın gönderilmesini istemek başka şey, küresel çetelerin oyunu ile Suriye’yi onlara peşkeş çekmek başkadır. Suriye’nin demokratikleştirilmesi istekleri Batı’nın Küresel emellerinden ayrı olarak Türkiye’nin tek başına halledebileceği bir hedeftir.

Türkiye’nin bölgede güçlü, sözü dinlenilir bir devlet olması için Suriye ile düşmanlık değil, dostluk yapması iktiza eder. Kaldı ki, dostluğumuzun İran’la kuvvetlendirilmesi ile etrafımızda ne Ermeni ne de İsrail sorunu kalacaktır.

Güçlü devletler geleceğe dair politikalarını yıllar önceden planlayıp, hiç bir sapma göstermeden uygulayan ülkelerdir.

Korkarım ki, Kürecik’e yerleştirilen radar sistemi de Suriye – İran konuları ile ilgilidir!

Yazık!

2 yorum:

  1. Şükrü Alnıaçık:
    Suriye Sünnileri biraz keskindir. Şam Muaviye'nin yani Emevilerin başkentiydi. % 11 Nüfuslu Alevi (Nusayri) diktatörlüğüne en gıcık verecek isim Muaviye'dir. Muaviye ismi, her ortamda Anadolu'daki kadar negatif değildir. İç savaş zaten var da asimetrik... Önemli olan RTE'nin Suriye'ye ilgisi insancıl mı mezhepsel mi? Ona bakmak lazım.

    Mahmut Emin:
    Eyvallah Şükrü Bey, muhalif subayların kurduğu birliğe 'Muaviye' isminin verilmesi ilginçtir. Bunun da kendilerinin bulduğu bir isim olmadığı kesindir, birileri tarafından bulunmuştur. Öyleyse bu savaş, din, mezhep, inançlar da kullanılarak başarılmak isteniyor.

    Şükrü Alnıaçık :
    İran Irak Savaşında Saddam'ın füzelerine verdiği isim El Abbas (Başkenti Bağdat olan ve İran'a da hükmeden Arap Halifeliği) iken İran, "Şehit Hüseyin" le karşılık veriyordu. (Kerbela'da şehit edilen ve ismiyle Basra'daki Şiileri ayaklandırması umulan Ehl-i Beyt imamı) Sonra Irak bir ara hücuma geçti Karadan bir kaç mil ilerledi. Harekatın adı. yine tarihtendi. "El-Kadisiye" (İranlı Sasanilerin Araplara yenildiği savaş.. ) Bunlar Arapların sevdiği tantanalı işler. Ama son sözü ne yazık ki başka "EL"ler... EL- Obama'yla, EL Sarkozy söyleyecek.

    YanıtlaSil
  2. Atila Göray:
    Dikkat ediniz, Muaviye TUgayı ismi alındığında. Aynı Günlerde de Adıyaman da Alevi Sunni mezhep kavgası çıkartılmak isteniyor. Ve bu daha evlerin kapısına yazılan yazılardan sonrasıda gelecek gibi..Yine aynı anda Malatya Kürecik e Amerikalı askerler yerleştiriliyor
    Mehmet Ali Öztürk :
    MUAVİYE OĞLU YEZİD TUGAYLARI

    TAM İSMİ BUDUR O FİTNE ORDUSUNUN...
    Atila Göray :
    Sunni Arapların bile bu ismleri kullanmadığı halde demekki bu isim Atlantik ötesinden verilmiştir. hepbirlikte bu oyunu bozacağız. Suriye ve İran a yardım etmeliyiz.

    Mehmet Ali Öztürk:
    İKTİDAR NATO SİLAHSORLUGUNDEN YANA TERCİH KULLANDI.

    VEYL..

    VEYL...
    Gultekin Parlak:
    Peki Esad tarafından kazığa oturtulan Suriye Türkleri hakkında ne yapacağız...
    Düğünlerinde dahi Türkçe konuşulmasına izin verilmeyen , Mülkiyet hakları kısıtlanan, Türkler'in hakları için ne yapacağız...
    Harun Maral :
    Cahil, ve islamı anlayamamış, ortadoğu müslüman topluluklarına kurulmuş, aleni bir tuzak.
    Taşmedreseli Suat Günel :
    Hüseyince duranlara selam olsun..
    iNGİLİZLER BU ÜLKELERİ BİZDEN KOPARIP,CETVEL İLE SINIRLARINI BELİRLERKEN,hALKIN ÇOĞUNLUĞUNU SÜNNİ LERİN OLUŞTURDUĞU ÜLKEDE ŞİA''YI ŞİA ÇOGUNLUĞUN OLUŞTUĞU ÜLKEDE İSE SÜNNİ KİŞİLERİ İKTİDARA GETİREREK O GÜNDEN BU GÜNE DEĞİN..KAOSU SICAK TUTTU HEP BURALARDA..şia ve sünni bir örnektir sadece,diğer mezheplerde var..AMA TAKTİK HEP BU OLDU BURALARDA …
    BU KONU BAŞLIĞI İSE KAN GÖLÜNE ÇEVİRMEYE YETECEK ORTADOĞUNUN TÜMÜNÜ..ÖN ASYAYI VE BİZİ..
    Mahmut Emin :
    Gultekin Parlak Bey, " Peki Esad tarafından kazığa oturtulan Suriye Türkleri hakkında ne yapacağız..." sözünüze diyecek bir şey yok, eleştirinizde hakklısınız, tabiiki Suriye Türkmenlerinin kurtuluşu kavgası verilecektir. Suriye'yi Esad'dan kurtarmak başka şeydir, Suriye'yi Küresel çetelere bırakmak başka şey. Saygılar
    Mahmut Emin:
    Gultekin Parlak Bey, " Peki Esad tarafından kazığa oturtulan Suriye Türkleri hakkında ne yapacağız..." sözünüze diyecek bir şey yok, eleştirinizde hakklısınız, tabiiki Suriye Türkmenlerinin kurtuluşu kavgası verilecektir. Suriye'yi Esad'dan kurtarmak başka şeydir, Suriye'yi Küresel çetelere bırakmak başka şey. Saygılar
    Saffet Görmüş :
    Hadi, Emperyalistler kendi emellerine uygun hareket ediyor.. bunu anlıyorum. Peki , ya bu bölünmeleri körükleyen sözde müslümanların garebetine ne demeli?

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...