4 Ocak 2012 Çarşamba

Yine Uludere


Hüseyin Çelik, şöyle demişti: “Türk Ordusu uçaklarıyla Uludere’de sivil vatandaşlarımıza saldırdı”.

Tekrar ediyorum SALDIRDI.

TDK’da şöyle açıklanıyor Saldırmak:  Bir kimseye veya bir şeye karşı saldırı yöneltmek, zarar verici bir davranışta bulunmak, hücum etmek:”

Türkçeyi çok iyi bildiğine emin olduğum Çelik’ten dil sürçmesi filan olduğunu sanmam. Bile isteye, seçilerek kullanılmış bir kelimedir saldırmak.

Yıllardır PKK belasını def etmeye çalışan bir ordunun, ortadan kaldırmaya çalıştığı militanlar için yaptığı harekete saldırmak diyemeyiz. Saldırmak, Hantepe’ye yapılmıştır. Saldırmak, Hakkâri’de yapılmıştır. Saldırmak, Dağlıca’da yapılmıştır… Saldırmak Aktütün’de yapılmıştır, Gediktepe’de yapılmıştır. Köylere, masum insanlara, belediye otobüslerine, uykusunun derinliğinde masum insanlara yapılmıştır. Bankalara, dükkânların vitrinlerine yapılmıştır.

Uludere, ABD, PKK ve İsrail’in ordumuza ulaştırdığı hatalı, bozulmuş istihbarattan meydana gelmiştir. Amaç “Kürdistan”ın kurulmasıdır. Nihai amaç ise “Büyük Kürdistan”dır. Bu amaçlara ise Eşbaşkan’lığını Başbakan’ımızın yaptığı BOP vasıtasıyla gidilmektedir. Öyleyse, kendi hükümetimizi de onların arasında sayabilir miyiz? kahretsin ki, bu soruyu da sordurdular bana.

Yazıklar olsun.

Hantepe ve Uludere. Birbirine zıt iki plan ve fakat aynı amaca hizmet eden iki plandır.

Leyla Zana ne demişti: “kendi kaderimizi kendimiz tayin etmek istiyoruz”.

Şimdi anlaşıldı mı?

***

Başbakan Ulusa Sesleniş konuşmasında aynen şöyle dedi:

“Belediyeler, hizmet için gönderilen paraları terör örgütüne aktarırlarken”

Demek ki tespit etmişler, BDP’li belediyelerin, gönderilen paraları örgüte aktardıklarını. Ne yapmışlar peki? Para göndermeye devam etmişler.

Bu bir suç duyurusudur. Madem, Başbakan yetkisinde olan işlemi yapmamış, Cumhuriyet Savcıları iki konuda soruşturma yapılmasının gerekli olduğunu düşünmekteyim.

1. Belediyeler paraları nasıl harcadıkları konusunda soruşturulmalıdır.

2. Paraların örgüte aktarıldığını tespit eden Başbakan’ın para göndermeye devam etmesi konusu, görevini kötüye kullanmaktır. Bu konunun da soruşturmaya dahil edilmesi gerekmektedir.

İhmal, bir suçtur. Devlet hizmetinde ihmal, Ceza Kanunu’nda tanımlanmış ve ceza öngörülmüş bir suçtur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...